Giv din kat en sund kost

11617715535_0981b073c6_b_cat-food

Fodring af katte

En kat går igennem mange stadier i sit liv, og det er derfor vigtigt, at du som ejer er opmærksom på dens ændrende foderbehov. Når du får din nye killing hjem, bør du den første uges tid give den det samme foder, som den har fået hos sin mor. Herefter bør du skifte over til foder, der er beregnet til killinger i vækst. Når katten bliver neutraliseret, bliver dens kønshormoner fjernet, og den har derfor brug for 30 % færre kalorier end før, og der skal derfor ændres i mængden af foder. Din killing er færdigudvokset, når den er 8-10 måneder og bør nu få foder, der egner sig til voksne katte. Når din kat når 8-års alderen, har den igen brug for et foderskift i form af foder, der er speciellavet til senior-katte.

Overvægt og foderskift

Et foderskift skal foregå gradvist og i løbet af en uges tid. Det er vigtigt at vænne kattens mave-tarm-system til det nye foder, så den undgår fornøjelsesproblemer. Foder til killinger såvel som til katte findes med mange smagsvarianter, og det er ikke sikkert, at din kat kan lide det foder, du køber til den. Du vil måske opleve, at din kat kun spiser den del af foderet, som den plejer at få. Du kan derfor enten være stædig og vente på, at din kat giver efter for det nye foder, eller du kan prøve dig frem med forskellige smagsvarianter der findes indenfor kattemad. Du kan i dag købe kattemad mange steder på nettet, men et af de steder som har stor fokus på foderets kvalitet, er Oliver’s. Deres kattefoder har et højt indhold af kød og en del af deres foder er også kornfrit.

Der er i dag en stigende tendens til overvægt hos katte. Overvægt opstår, når katten indtager mere energi, end den forbrænder. Katten er gået fra at være et aktivt dyr, der fanger sin egen føde, til at ligge på sofaen og få serveret maden. Du kan tjekke, om din kat er normalvægtigt, hvis den har lidt talje, og hvis du kan mærke dens ribben, når du trykker med en let og flad hånd. Hvis ikke, bør der ændres i fodervanerne.

Billede: Matthew Paul Argall