Aktivering og leg

ef32b3082ff71c3e81584d04ee44408be273e5d41ab416419cf0_640_agility

Aktivering kræver tid

Når familiehunden skal vælges, er det vigtig man kigger på hvad det er for en race og hvad denne kræver af aktivering og pleje. Hvis man f.eks. gerne vil have en hund, der ikke kræver det helt store på aktiveringskontoen, men mere bare er en hygge hund, så er det vigtigt man undersøger hvilke hunderacer der opfylder dette. Hvis man selv er meget aktiv, kan man godt vælge en hund der også skal aktiveres en del.

Motion og luftning er vigtig, men mental aktivering er ligeså vigtig. Det kræver tid og opfindsomhed at aktivere hunden mentalt. Få gode råd og idéer til hvordan du kan aktivere din hund eller kat

Velstimuleret hund – er en sund hund

Det er vigtigt at man stimulerer sit kæledyr, både hund og kat. Den daglige gåtur, er også en stimulering, men der skal også andet til. En hund der ikke får lov at arbejde mentalt, vil begynde at kede sig og blive stresset. Hunde som ikke bliver tilbudt aktivering, begynder ofte selv at finde på noget, hvilket tit og ofte er forbundet med “ballade”. Det kan være at sko bliver tygget på, ungernes legetøj bliver ødelagt – generelt alt der kan bides i, bliver brugt som aktivering.

Meget af hundens ballade, kan afhjælpes ved aktivering og stimuli. Undersøg hvilken form for aktivering både dig og din hund synes er sjov. Mange gange behøver det ikke være så tidskrævende eller omfattende.